tisdag 25 oktober 2011

När naturen tar över
















Under den utbildning i digital fotografi, som jag nu deltar i under hösten via Lärcentrum, har jag gjort vissa framsteg. Bilvraket ovan hittade jag vid en målarutflykt till Ängesbyn. Jag har lagt ner mycket arbete i Photoshop för att få rätt ljus och känsla. Fotot är en del av en bildserie som vi fått i uppgift att göra, därav titeln.

Kartan som inspiration























Som en del i Bok&Bild-mässan inbjöd Kulturens Hus alla konstnärer som var medlemmar i KRO eller KiN att delta i en utställning baserad på en uppgift. Alla fick samma Norrbottenskarta att skapa ett konstverk utifrån. Dessa verk visades på Konsthallen 22 - 25 oktober. Det var intressant att se hur olika vi löst uppgiften. Mitt bidrag är utfört i akryl med det speciella strukturmedel som jag ofta använder. Stiliserad och enkel men med ett omfattande arbete baserat på små färgprickar som skapar nyanser av ljus - ett levande län.

lördag 1 oktober 2011

Vernissage MiniArt i Norr på Galleri SKÅDA







































Idag har det varit vernissage för MiniArt i Norr, en jurybedömd utställning med bilder i miniformat, 10 x 10 cm och 10 x10 x 10 för tredimensionella verk. Utställningen har arrangerats av KiN Konstnärer i Norrbotten och har varit öppen för både proffs och amatörer. De har fått möjlighet att skicka in högst tre verk var. Till utställningen har 81 verk valts ut.

Vernissagen var synnerligen välbesökt. På översta bilden visas, från vänster San Lundberg, Galleri SKÅDA, KiNs projektledare för utställningen Margaretha Lindblom, juryns vinnare av LKABs pris Margareta Jonnerby och invigningstalaren kommunalrådet Karl Petersen.

Själv har jag med två verk i utställningen.